Met dit boek leer je fermenteren als een sterrenchef
16 oktober 2018
Door te fermenteren blijft voedsel langer houdbaar, dat is waar het fermenteren oorspronkelijk door begonnen is. Maar wist je dat het Deense sterrenrestaurant Noma deze techniek gebruikt voor alle gerechten?
Noma is meerdere keren verkozen tot beste restaurant ter wereld, dat maakt het extra leuk dat ze nu de verschillende technieken om te fermenteren delen in het boek Noma's handboek voor fermenteren.
Fermenteren kun je leren
Het gaat een stuk verder dan alleen kimchi en zuurkool. Met de 100 recepten van de chefs van Noma kun jij ook fermenteren en je skills naar een hoger niveau brengen. Bij de meeste recepten zitten uitgebreide stappenplannen waarmee je een beetje van Noma aan je eigen keukentafel brengt.
Noma's handboek voor fermenteren, €39,99 via Bol.com.
Beginnen bij de basis? Lees ook: Zelf fermenteren in 6 simpele stappen
Beeld: Shutterstock