Placeholder

Dit moet je eten in 2016

Welke producten of gerechten moet je jezelf dit jaar absoluut (laten) voorschotelen? Anita Mulderij zet vijf van de foodtrends voor 2016 op een rij.

Dit artikel is een bijdrage van Anita van JasperAlblas.nl. Lees ook haar artikel: Eet jij meer als je stress hebt?

Ieder jaar doen zich weer talloze nieuwe trends voor. Niet alleen op het gebied van mode, lifestyle en wonen, maar ook zeker in de categorie eten. Welk drankje moet je proberen en wat wordt dé nieuwe boerenkool van 2016?

1. Handige ‘food hacks’
Het internet wordt overspoeld door talloze ‘food hacks’. Dit zijn handige weetjes en manieren om koken nog makkelijker te maken. Hoe snijd je bijvoorbeeld een mango? Hoe maak je geweldige én gezonde koekjes? En hoe bereid je een fantastisch avondmaal waarmee je indruk maakt op je schoonouders en waarbij je slecht vijf ingrediënten gebruikt?

2. Eiermuffins
Gezond én lekker: eiermuffins zijn helemaal hot. Je kunt er eindeloos mee variëren en je eiermuffin bijvoorbeeld combineren met verschillende groenten. Of maak er een zoete variant van, met fruit, kaneel en honing. Ook handig: je kunt verschillende eiermuffins maken en invriezen. Zo heb je altijd een heerlijke, kant-en-klare omelet paraat!

3. Koolhydraten vervangen door groente
Koolhydraten zijn zó 2015! Je ziet het steeds vaker voorbijkomen in verschillende recepten: koolhydraten als rijst en pasta vervangen door een groene variant. Bijvoorbeeld pasta van courgetteslierten of rijst van bloemkool. Het is niet alleen koolhydraatarm, maar ook nog eens verrukkelijk.

4. Bestel je eten
We willen graag gezond eten, maar hebben niet altijd tijd om de boodschappen zelf te halen of de inspiratie om een gezond én lekker recept te bedenken. Gelukkig komen er steeds meer bedrijven waarbij je gezond eten kunt bestellen. Niet alleen volledige maaltijden, maar ook maaltijdboxen met daarin alle ingrediënten en recepten. Een makkelijke manier om in één keer voldoende gezonde etenswaren in huis te halen en hier ook nog eens heerlijke maaltijden van te bereiden.

5. Koken van top tot teen
Steeds meer mensen zijn bewust van voedselverspilling en proberen daarom deze verspilling op allerlei manieren tegen te gaan. We gooien namelijk vaak te veel eten weg dat nog goed is. Koken van top tot teen is een manier om iets met al je restjes groente te doen: de ‘stam’ van je broccoli of de steeltjes aan je knol venkel. Gebruik het in je groene smoothie voor de volgende ochtend, gooi het door je zelfgemaakte pesto of maak er lekker pittig en scherp tafelzuur van.

Lees alle blogs van Anita >>

Beeld: Shutterstock