Placeholder

Deze gedroogde kruiden moet je in huis hebben

Smaken verschillen, maar met deze kruiden in je keukenkastje heb je een fijne basis.

Peper en zout
Geen uitleg nodig.

Nootmuskaat
Nootmuskaat is een bekende in Nederlandse keukenkastjes. Wist je dat nootmuskaat in grote hoeveelheid hallucinaties kan veroorzaken?

Kaneel
Heerlijk door de yoghurt, in de chocolademelk en een warme maaltijd kun je een heerlijke zoete twist geven door een snufje kaneel te gebruiken.

Oregano
Gedroogde oregano heeft over het algemeen meer smaak dan verse oregano, daarom mag een potje van deze gedroogde kruiden niet ontbreken in je kruidenrek.

Paprikapoeder
Kies zelf je favoriete variant paprikapoeder: zoet of pittig. Wist je dat paprikapoeder bitter kan worden wanneer je het meebakt in hete olie?

Tijm
Net als veel kruiden werd tijm vroeger gebruikt om de geneeskrachtige werking, het zou vooral goed zijn voor de longen.

Rozemarijn
Heerlijk op de aardappeltjes.

Kurkuma
Een onmisbaar ingrediënt in curry. Kurkuma heeft een ontstekingsremmende werking.

Cayennepeper of chilipoeder
Cayennepeper brengt je gerecht eenvoudig op smaak en geeft je metabolisme een kleine boost.

Gemberpoeder
Een tip voor als je liever verse gember gebruikt: vries een stukje gember in. Wanneer je gember nodig hebt, kun je er een beetje af raspen.

Knoflookpoeder
Handig in tal van maaltijden wanneer je geen verse knoflook in huis hebt.

Komijn
De noot-peperachtige smaak van komijn doet het goed in Mexicaanse of Indiase gerechten en het combineert goed met lamsvlees.

Kardemom
Kardemom is een belangrijk ingrediënt in verschillende kruidenmixen: Ras El Hanout, Garam Masala en curry poeders bevatten vaak kardemom.

Basilicum
Verse basilicum is misschien lekkerder, maar de gedroogde variant hoort stiekem bij onze favorieten.

Welke kruiden zijn volgens jou onmisbaar?