Placeholder

Clean eten

Vier simpele richtlijnen om clean te eten.

1: Eet geen bewerkt voedsel
Dit is waar clean eten om draait. Ons lichaam is gemaakt om producten in hun natuurlijke staat te eten. Bewerkte producten bevatten vaak allerlei ongezonde toevoegingen. Stap 1 is dus voorverpakte producten uit je eetpatroon te schrappen.

2: Eet genoeg gezonde vetten
Er zijn nog steeds mensen die geloven dat vet ongezond is. Dat is een misverstand. Je lichaam heeft vet nodig om te functioneren, maar dan wel de juiste vetten, namelijk onverzadigd vet. Het zit onder andere in avocado's. noten, zaden, pitten, vis en kokosvet.

3: Scan de ingrediëntenlijst
Door de ingrediëntenlijst te bekijken, kun je snel beoordelen of een product clean is. Cleane producten bevatten vaak maar enkele ingrediënten. Bij bewerkte producten staan er veel meer ingrediënten op de lijst, vaak suiker, zout of e-nummers.

4: Eet thuis
De makkelijkste manier om onbewerkte producten te eten, is door thuis te eten. Je weet zo precies wat er in je gerechten zit. Bovendien bespaar je ook geld als je thuis alvast een lunchsalade maakt.

En verder…
– Probeer verschillende kooktechnieken zoals grillen en stomen.
– Vul het grootste deel van je bord met groenten.
– Drink genoeg water.
– Neem ook de verpakkingen van bijvoorbeeld je yoghurt, sauzen, dressing en ontbijtgranen eens door. Soms lijken deze gezond, maar bevatten ze toch veel toevoegingen.