Placeholder

BeBio’s eerste groene shake

Iedere ochtend beginnen Willemijn en Liselotte van BeBio met een groene shake. Het is lekker en goed voor extra energie. In deze blog leggen ze uit hoe jij voortaan ook je dag begint met een groene shake.

Willemijn en Liselotte: 'Iedere ochtend beginnen wij van BeBio met een shake uit de blender of uit de slowjuicer. Het grootste verschil hierin zit in de hoeveelheid vezels en vitamines. Bij een blender blijven er meer vezels in de shake zitten en bij de slowjuicer hou je meer voedingsstoffen over, omdat je langzaam perst en ook meer gebruikt. Hierin kan je ook weer gemakkelijker gember en wortels gebruiken door het perssysteem.

De start van onze groene shake in de ochtend is inmiddels niet meer weg te denken uit ons patroon en werkt dus verslavend door het effect van meer energie. De spinazie kan je afwisselen met andijvie, bloemkool, snijbiet of paksoi. Je mag namelijk niet langer dan 2/3 dagen spinazie achter elkaar eten, omdat je dan teveel nitraat binnen krijgt. Zoals met alles is het dus goed om af te wisselen. Ook de maca poeder kan je vervangen door een schep tarwegras voor extra mineralen en vitamines.

Wat zijn de ingrediënten?
•    spinazie
•    appel of peer
•    peterselie
•    bleekselderij
•    gebroken lijnzaad
•    komkommer
•    1 schepje maca poeder (goed voor zowel mannen als vrouwen)
•    Een scheut water om de shake te verdunnen

Hoe maak je het?
1.    Alles bij elkaar in stukjes in de blender! Je kan er ook af en toe een schepje tarwegras bij doen voor extra energie.
2.    Blenden maar.
3.    Schenk het in een glas en geniet van je groene shake.


Willemijn en Liselotte van BeBio bloggen iedere donderdag op Sante.nl over een gezonde en bewuste levensstijl. Ze laten zien hoe leuk gezond leven kan zijn en dat een bewuste levensstijl voor iedereen binnen handbereik is.

Wil je meer tips van BeBio? Op hun BeBio.nl inspireren Willemijn en Liselotte je dagelijks met mooie foto’s, video’s en leuke content op het gebied van bewust leven. Naast hun dagelijkse blogs, buzz en healthy tips, vind je veel achtergrondinformatie en een online shop. Daarnaast kun je je eigen pagina bijhouden. Niet belerend, maar inspirerend! Benieuw geworden naar BeBio? Bezoek de website >>