Placeholder

BeBio: tarwegras

Tarwegras is jonge tarwe en wordt met recht een superfood genoemd. Het sap van deze jonge tarwe is dé hit onder healthfood- en rawfoodliefhebbers en wordt wel ‘het meest geconcentreerde vloeibare voedingsmiddel’ genoemd. BeBio is fan. Wij nemen iedere dag een verse shot of een tarwegras ijsklontje door onze groene juice.

Tarwegras staat bol van de gezonde voedingsstoffen. Het is een belangrijke bron van vitamines waaronder vitamine A, C, E, B1, B2, B3 en K, ruim 90 verschillende mineralen zoals zink, calcium, ijzer en magnesium, meer dan 80 enzymen, aminozuren en essentiële vetzuren. Tot slot bevat het een zeldzame hoeveelheid chlorofyl. Er wordt gezegd dat een shotglaasje tarwegras sap gelijk staat aan een kilo groente. Zo kom je dus makkelijk aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid!

Waarom?

Van tarwegras heb je dus maar een klein beetje nodig om al voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen. Ideaal om je lichaam een extra boost te geven. Er zijn dan ook veel voordelen te noemen van het regelmatig drinken van tarwegrassap:

  • Ontgift het lichaam
  • Heeft een alkaliserend effect op het lichaam (dat betekent dat het verzuring tegengaat)
  • Werkt deodoriserend en antibacterieel
  • Helpt bij afvallen
  • Verlaagt de bloeddruk
  • Bevordert de stofwisseling
  • Verhoogt de weerstand
  • Geeft energie
  • Verbetert het immuunsysteem

Maar?
De vezels van het gras zijn voor mensen moeilijk te verteren, daarom kan je het niet zomaar eten. Je kan op de grassprieten kauwen zonder ze door te slikken, of je moet er sap van maken. Voor het versappen van tarwegras heb je een speciale slowjuicer nodig, die de vezels van de gezonde voedingsstoffen scheidt. Slowjuicers zijn behoorlijk prijzig.

Hoe?
Gelukkig is tarwegras ook beschikbaar in poedervorm, tabletten en zelfs in ijsklontjes. Dan heb je weliswaar niet het verse sap, maar het is gemakkelijk om aan andere juices of smoothies toe te voegen. Een eetlepel poeder staat garant voor een energieke start van de dag!

Vers sap is te krijgen in sommige sapbars, en via verschillende sites (bijvoorbeeld de Tarwegraskoning) kun je dagelijks een hoeveelheid vers gras of de tarwegras ijsklontjes laten bezorgen.

Liselotte achter de slowjuicer. Op een event voorziet ze samen met Willemijn iedereen van een tarwegrasshot.


Willemijn en Liselotte van BeBio bloggen iedere week op Sante.nl over een gezonde en bewuste levensstijl. Ze laten zien hoe leuk gezond leven kan zijn en dat een bewuste levensstijl voor iedereen binnen handbereik is. Lees al hun blogs >>

Wil je meer tips van BeBio? Op hun BeBio.nl inspireren Willemijn en Liselotte je dagelijks met mooie foto’s, video’s en leuke content op het gebied van bewust leven. Daarnaast vind je er veel achtergrondinformatie, een online shop en je kunt je eigen pagina bijhouden. Benieuw geworden naar BeBio? Bezoek de website >>