Placeholder

BeBio recept: Pompoensoep

‘Een typische groente voor deze tijd: pompoen. Er zijn veel lekkere gerechten mee te maken, een vullende en romige pompoensoep bijvoorbeeld.’ Willemijn en Liselotte van BeBio delen het recept.

Erg lekker, deze pompoensoep met een kokostintje. Niet alleen erg smaakvol, maar ook heel gezond! Ontdek de voordelen van pompoen in je dieet. De kokosmelk maakt het geheel wat romiger, de zoete kokossmaak blend mooi met de lichtzoete pompoen. Gember geeft de soep een spicy oppepper. Een kleurig, vullend en romige seizoensoep dus voor deze tijd van het jaar. Bovendien is het zo klaar. Enjoy!

Wat zijn de ingrediënten voor 4 personen?
– 1 kleine ronde pompoen
– 1 kleine flespompoen (of 1 grote ronde pompoen indien er geen flespompoen is)
– 2 uien
– knoflook
– 200 ml kokosmelk
– gember

Hoe maak je het?
Snijd de pompoen in grove stukken (schillen is niet noodzakelijk) en versnipper de uien. Snijd een stukje gember in kleine stukjes. Doe het in een grote pan, net onder water. Pers een teentje knoflook door het geheel en breng aan de kook. Laat alles zacht koken. Haal nu de pan van het vuur en giet het vocht af in een tweede pan of grote kom. Laat nu zowel de groente als het vocht heel even afkoelen. Eenmaal afgekoeld kun je het in de blender doen en tot een romige massa mixen. Doe er wat van het vocht bij, en blijf (afhankelijk van de gewenste dikte) steeds wat toevoegen. Doe alles weer in de pan, voeg de kokosmelk toe en eventueel nog wat knoflook en peper voor de smaak. Dan is de soep klaar om op te dienen!

Tip: voeg een paar wortels toe voor de variatie en extra vitamines.


Over BeBio
Willemijn en Liselotte van BeBio bloggen iedere week op Sante.nl over een gezonde en bewuste levensstijl. Ze laten zien hoe leuk gezond leven kan zijn en dat een bewuste levensstijl voor iedereen binnen handbereik is. Lees al hun blogs >>

Wil je meer tips van BeBio? Op BeBio.nl inspireren Willemijn en Liselotte je dagelijks met mooie foto’s, video’s en leuke content op het gebied van bewust leven. Daarnaast vind je er veel achtergrondinformatie, een online shop en je kunt je eigen pagina bijhouden.