Placeholder

BeBio recept: Kastanje snack

Kastanjes zijn erg populair deze periode. Ze zijn op veel plekken verkrijgbaar, zelfs in de grotere supermarkten op de fruit- en groenteafdeling. Kastanjes zijn superlekker en heel voedzaam.

Lees op de website van BeBio meer over hoe gezond kastanjes zijn.

Je kunt kastanjes op meerdere manieren bereiden. Je kan ze bijvoorbeeld roosteren, koken of pureren. Poffen is ook mogelijk. Alle varianten zijn ontzettend lekker, probeer het eens uit! Hier volgen twee manieren waarop je een heerlijke kastanje snack kunt bereiden.

Wat heb je nodig?
– kastanjes
– melk en honing / zeezout
(benodigdheden liggen aan de manier van bereiden)

Hoe ga je te werk?

Koken
Maak een sneetje in de puntige kant van de kastanjes. Laat ze drie minuten in kokend water sudderen. Laat ze dan deels afkoelen, pel ze dan. Eenmaal gepeld leg je ze opnieuw in kokend water en laat dit een half uurtje sudderen. Indien je ze ook wilt pureren reken je er nog een half uur bij. Om de kastanjes een twist te geven kun je als zoete variant het water vervangen voor melk en wat honing. Voor een hartige variant voeg je wat zeezout toe aan het water.

Roosteren
Maak een sneetje in de puntige kant van de kastanjes. Leg de kastanjes, met een klontje roomboter of wat extra vierge olijfolie, in de koekenpan en rooster ze gaar. Je kunt ze ook in een voorgewarmde oven (200 graden) roosteren. Besprenkel ze met wat extra vierge olijfolie en zeezout. Binnen 15 minuten moeten ze klaar zijn.

Eet smakelijk!
 


Over BeBio
Willemijn en Liselotte van BeBio bloggen iedere week op Sante.nl over een gezonde en bewuste levensstijl. Ze laten zien hoe leuk gezond leven kan zijn en dat een bewuste levensstijl voor iedereen binnen handbereik is. Lees al hun blogs >>

Wil je meer tips van BeBio? Op BeBio.nl inspireren Willemijn en Liselotte je dagelijks met mooie foto’s, video’s en leuke content op het gebied van bewust leven. Daarnaast vind je er veel achtergrondinformatie, een online shop en je kunt je eigen pagina bijhouden.