Placeholder

BeBio recept: Havermout & Gemak

Een van de favoriete ontbijtjes van Willemijn en Liselotte van BeBio is havermout. Dit is een recept dat ook wel “Overnight Oats” genoemd wordt, omdat je het de avond van te voren maakt en in de koeling bewaard.

Voordelen van havermout
Havermout is erg gezond en geeft energie, want het bevat geen suiker en houdt je bloedsuikerspiegel dus stabiel. De graansoort geeft je een verzadigd gevoel tot aan de lunch waardoor het ook nog eens goed is voor de lijn. Daarnaast bevat het veel anti-oxidanten. Extra fijn: dit recept is snel, gezond en gemakkelijk te maken.

Wat zijn de ingrediënten voor 2 glazen?
–    ongeveer 30 gram havermout
–    ongezoete havermoutmelk of rijstemelk
–    1 appel
–    handje gojibessen
–    kokosschaafsel
–    handje gebroken lijnzaad
–    1 banaan
–    Kaneel

Hoe maak je het?
De avond van te voren vul je 2 glazen met een laagje havermout, laagje klein gesneden appel, stukjes banaan, een paar gojibessen en een vleugje kaneel. Dit wissel je af tot je alle ingrediënten gebruikt hebt en het glas bijna gevuld is. Bovenop doe je dan nog wat lijnzaad, banaan, kokosschaafsel en dan schenk je de amandelmelk of rijstemelk er rustig aan de zijkanten in tot het glas goed gevuld is. Als topping kan je dan nog wat kaneel strooien en er een aantal gojibessen bij doen. Het oog wil ook wat tenslotte!

Tip: Extra variatie is dat je de banaan afwisselt met blauwe bessen of ander fruit uit de vriezer of vers.

Lees alle blogs van BeBio op Sante.nl >>

Beeld: Shutterstock


Over BeBio
Willemijn en Liselotte van BeBio bloggen iedere week op Sante.nl over een gezonde en bewuste levensstijl. Ze laten zien hoe leuk gezond leven kan zijn en dat een bewuste levensstijl voor iedereen binnen handbereik is. 

Wil je meer tips van BeBio? Op BeBio.nl inspireren Willemijn en Liselotte je dagelijks met mooie foto’s, video’s en leuke content op het gebied van bewust leven. Daarnaast vind je er veel achtergrondinformatie, een online shop en je kunt je eigen pagina bijhouden.