Placeholder

BeBio eet bij VENKEL

Amsterdam is op de gezonde toer en sinds gisteren is de Pijp weer een gezonde locatie rijker, namelijk met saladbar VENKEL.

Vers bereide maaltijdsalades voor lunch of diner, op basis van seizoensgroenten om daar te eten of voor onderweg. Aangevuld met vis of vlees en zelf ingemaakte groenten. Allemaal biologisch, want daar is VENKEL dol op! Over de sfeer en de producten is ook erg goed nagedacht en alles is dan ook lokaal ingekocht of zelfgemaakt.

Elnaz Bahrami is de trotse oprichtster van VENKEL en is al meer dan 10 jaar erg bewust bezig met eten en leven. Zij mistte een locatie waar zij gemakkelijk gezond en bewust kon lunchen of eten. Nu is haar droom werkelijkheid geworden en na 2 jaar uitdenken van dit concept gaat het dan nu echt gebeuren. Wij kunnen nu meegenieten van haar inspiratie rondom bewuste salades en biologische gezonde drankjes, zoals de zelfgemaakte rabarber- of muntsiroop limonades.

Lokaal
De hollandse groente en fruit komen van biologische bodem van boeren uit de directe omgeving. De honing komt van een mevrouw die haar bijtjes heeft aan de amstel en daar de honing ook maakt. De vis komt van Henry die zelf elke ochtend naar de zee rijdt om de vis van het zeizoen daar uit te zoeken.

Winkel
Bij VENKEL hoef je niet met lege handen naar huis, want zo zijn er zelfgemaakte olien, azijnen en ingemaakte groenten te koop in een mooie VENKEL fles. Daarnaast kun je natuurlijk ook de siropen en honing kopen.

Traktatie
Elnaz liet ons ook de huisgemaakte amandelmelk met rauwe cacoa proeven en dit was echt een traktatie! Het liefst hadden we het recept met jullie gedeeld, maar hiervoor zal je toch echt zelf VENKEL moeten gaan ervaren. Als het goed is komt er ook volgend jaar een boek uit met alle recepten dus hier moeten we nog eventjes op wachten.

Duurzaam
Geen wachtrijen om nog een flesje water te kopen, maar een handige oplossing met een fonteintje midden in de winkel om je flesje te vullen met kraanwater. Zelfs je limonade kan je hier maken met prik via een sodamachine. Dit is nog eens duurzaam, maar ook het houten interieur en de aankleding met o.a. kruidenplanten geven een groene uitstraling.

Meer info
Albert Cuypstraat 21
020 7723198
www.venkelsalades.nl


 

Over BeBio
Willemijn en Liselotte van BeBio bloggen iedere week op Sante.nl over een gezonde en bewuste levensstijl. Ze laten zien hoe leuk gezond leven kan zijn en dat een bewuste levensstijl voor iedereen binnen handbereik is. Lees al hun blogs >>

Wil je meer tips van BeBio? Op BeBio.nl inspireren Willemijn en Liselotte je dagelijks met mooie foto’s, video’s en leuke content op het gebied van bewust leven. Daarnaast vind je er veel achtergrondinformatie, een online shop en je kunt je eigen pagina bijhouden.