Alles over de buitenlandse gerechten die we in Nederland eten

Alles over de buitenlandse gerechten die we in Nederland eten

De inburgering van buitenlandse gerechten in Nederland gaat soepel. Van spaghetti bolognese tot goulash. We eten regelmatig buitenlandse gerechten, maar we weten niet altijd waar de gerechten echt vandaan komen.

In het televisieprogramma De Aardappeleters gaat Joris Vermeer op zoek naar de oorsprong van bekende buitenlandse gerechten. Maandag 9 januari was de eerste aflevering, waarin Joris de geschiedenis van babi pangang ontdekt.

Babi pangang is een gerecht dat wij bestellen bij de Chinees, mar oorspronkelijk komt het gerecht niet uit China. De aflevering bracht Joris naar het Tobameer in Noord-Sumatra. De enige overeenkomst met de babi pangang die wij hier kennen, is het varkensvlees. Zo werd de saus oorspronkelijk gemaakt van varkensbloed.

Wij hadden geen idee. Je kunt de aflevering over babi pangang hier terugkijken.

Benieuwd naar de andere gerechten? Je kijkt De Aardappeleters iedere doordeweekse avond om 19.55 op NPO 2. Vanavond in de tweede aflevering: spaghetti bolognese, een verboden combinatie in Italië.

Beeld: Shutterstock