Placeholder

6 tips voor de vegan challenge

Op 1 oktober gaan weer veel mensen de uitdaging aan; een maand lang vegan eten. Doe je mee? Bereid je voor met deze tips.

1. Schrijf je in voor de vegan challenge
Natuurlijk kun je op eigen houtje meedoen, maar de Nederlandse Vereniging voor Veganisme organiseert niet voor niets twee keer per jaar een challenge. Op de website vind je handige weekmenu's. Schrijf je in voor de challenge en je ontvangt nog meer handige tips via de mail.

2. Je hoeft niet iedere dag een nieuw recept te proberen
Het is leuk om je horizon te verbreden en nieuwe recepten te proberen, maar daar heb je waarschijnlijk niet iedere dag zin in en tijd voor. Dat is ook niet nodig, want van sommige ingrediënten die je graag eet, zal er een vegan variant te koop zijn.

3. Doe samen met iemand anders mee
Door samen met iemand anders mee te doen, sta je er niet alleen voor. Je kunt lekkere recepten uitwisselen, de beste vegan producten delen je net hebt ontdekt. Het maakt een maand lang vegan eten net iets leuker.

4. Laat anderen weten dat je meedoet aan de vegan challenge
Zo voorkom je teleurstellingen als je bij anderen gaat eten. Of nodig deze maand iedereen bij jou thuis uit en laat zien dat vegan food niet saai is. Taartjes passen ook prima binnen een vegan eetpatroon.

6. Kies van tevoren recepten uit
Je hoeft tegenwoordig geen receptenboek aan te schaffen. Op internet vind je talloze vegan recepten. Bereid je alvast voor door een aantal recepten te verzamelen. Zo kun je voor 1 oktober een boodschappenlijst maken.

Beeld: Shutterstock