5 ingrediënten die je sneller kunt knippen dan snijden
16 april 2015
Herkenbaar?
1. Kruiden
Er zijn niet voor niets kruidenscharen. Heb je die niet in de keukenlade liggen? Met een gewone schaar gaat het ook stukken makkelijker dan met een mes. Leg een paar bladen of takjes kruiden op elkaar en knip ze in één keer in stukjes.
2. Vlees
Je mes glijdt niet heel makkelijk door een stukje rauw vlees. Met de schaar heb je het zo schoongemaakt en in stukjes geknipt. Er zijn speciale vleesscharen te koop.
3. Pizza
Het gaat sneller dan met de pizzasnijder.
4. Gedroogd fruit
Gedroogd fruit en dadels blijven plakken aan je mes. Met een schaar krijg je het makkelijker in stukjes. Vet eventueel de schaar een beetje in.
5. Bonen
Met de schaar heb je de snijbonen nog sneller in stukken.
Gebruik jij wel eens een schaar in plaats van een mes?
Beeld: Shutterstock