Placeholder

5 gezonde ingrediënten voor in je smoothie

Wat kun je nou in je gezonde smoothie doen? Deze 5 ingrediënten geven je smoothie (en jou) een gezonde boost.

Tarwegras
Je kunt  tarwegrassap toevoegen aan een juice of het als een los ‘shotje’ drinken. Ons lichaam is er niet op gemaakt om gras te kunnen verteren, maar verteert het sap van dit gras juist wel goed. Het sap is een van de rijkste natuurlijke bronnen van vitamine A, B complex, B12, C, E en K. En het bevat ook nog eens calcium, kalium, ijzer, magnesium, fosfor, natrium, zwavel, kobalt, zink en selenium.  

Spirulina
Spirulina is een blauwgroene alg die onder meer het bloed zuivert en de inwendige reiniging en de afvoer van afvalstoffen stimuleert. Spirulina is verkrijgbaar in tablet- of poedervorm; een theelepel van dit poeder in je juice volstaat voor een goede dagelijkse dosis.

Royal Jelly
Royal Jelly, ook wel Koninginnegelei genoemd, is een unieke bijenstof die rijk is aan vitaminen en mineralen. Het werkt revitaliserend en het verbetert het metabolisme. Het bevat onder meer: vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B7, B8, B9, B12, C, 30 verschillende aminozuren en sporenelementen als ijzer, chroom, mangaan, calcium, koper, fosfor en silicium. Het is een zeldzaam goedje dat met de hand wordt gewonnen en daarom redelijk kostbaar is. Je vindt het bij de drogist en in reformhuizen.

Krillolie
Krill olie wordt gemaakt van krill: een zwevende massa van microscopische kleine, garnaalachtige zeediertjes. Ze voeden zich met omega-3-rijke algen. Naast omega-3-vetzuren bevat krill vitamine A, vitamine E, astaxanthine, flavonoïden en choline; een stof die een rol speelt bij het doorseinen van zenuwprikkels die de spieren, de slaap, het concentratievermogen en het geheugen controleren.

Probiotica
Probiotica zijn bacteriën die het evenwicht in de darm verbeteren. Een probioticum is dus eigenlijk een microbiologisch voedingssupplement. De meest gebruikte probiotica zijn melkzuurbacteriën (die voornamelijk in yoghurtdrankjes zitten), bijvoorbeeld lactobacillen of bifidobacteriën. Er zijn capsules, tabletten en poeders op de markt die probiotica bevatten.

Bron: Archief | Beeld: Shutterstock