Placeholder

5 dingen die je beter niet in de magnetron kunt stoppen

Als er iets ontploft in je magnetron ben je niet blij.

1. Een droge spons
Een vochtige spons is een ideale leefomgeving voor bacteriën. Om bacteriën te doden, kun je de natte spons één tot twee minuten in de magnetron leggen. Leg daarentegen nooit een droge spons in de magnetron. Een magnetron zorgt ervoor dat de watermoleculen in een natte spons bewegen, door frictie warmt de spons op. Wanneer een spons droog is, zijn er geen moleculen die kunnen bewegen, de spons kan daardoor vlam vatten.

2. Eieren in de schaal
Je kunt een ei niet koken in de magnetron. De stoom kan geen kant op door de schaal, waardoor het ei kan ontploffen zodra het te heet wordt.

3. Metaal
Een schoteltje met een metalen randje, het rekje dat bij je oven hoort… Stop het niet in de magnetron.

4. Aluminiumfolie
Ook door aluminiumfolie krijg je de welbekende lichtflitsen in je magnetron. Hoewel, het schijnt dat een klein stukje aluminiumfolie dat glad is geen probleem zou moeten opleveren. Wij nemen in ieder geval geen risico.

5. Marshmellows
Voor wie denkt een briljant plan te hebben om marshmellows lekker zacht te maken, stop ze niet in de magnetron. Door de luchtige structuur worden de marshmellows groter en uiteindelijk kunnen ze ontploffen. Als je magnetron vol met plakkerige marshmellow zit, ben je op zijn zachtst gezegd niet blij.

Bron: Goodhousekeeping | Beeld: Shutterstock