Placeholder

4 slechte plekken om te eten

Het lukt niet altijd om aan tafel te eten. Maar wist je dat je wanneer je niet aan tafel eet sneller te veel calorieën eet? De volgende vier plekken kun je dan ook het best vermijden tijdens het eten.

1. In de auto
Wanneer je hongerig in de auto zit, kom je snel in de verleiding iets te kopen bij het tankstation. De snacks die je daar haalt, zijn meestal ongezonder. Doordat je op de weg let, heb je minder snel door wanneer je genoeg hebt gegeten.

2. Staand in de keuken
Hup, de kast gaat open. Een koekje, een hand chips en een rijstwafel. In de keuken ligt alles binnen handbereik. Geen wonder dat je blijft eten. Gebruik een bakje of een bord en ga zitten om te eten.

3. Aan je bureau
Omdat de lunchpauze er regelmatig bij inschiet, stop je tussendoor maar wat in je mond. Dit levert hetzelfde probleem op als eten in de auto: je bent gefocust, in dit geval op je werk en let daardoor niet op hoeveel je eigenlijk eet en of je wel écht honger hebt. De truc: probeer toch 15 minuten je bureau te verlaten om iets te eten en als je snacks in je bureaula legt, zorg dan dat deze gezond zijn.

4. In bed
Wanneer je verwend wordt met een ontbijt op bed moet je daar natuurlijk van genieten! Maar eerlijk is eerlijk, je bed is niet de beste plek om te eten.

Wat hebben deze plekken met elkaar gemeen?
Ze zorgen ervoor dat je je eten gedachteloos naar binnen werkt. Je eet daardoor snel te veel. Door bewust te eten voorkom je dat. Lees ook onze tips om bewust te eten.