Placeholder

4x nieuwe producten met avocado

Twee nieuwe soorten avocado en twee nieuwe producten met avocado.

1. Avocado's zonder pit
Er bestaan avocado's zonder pit. Op sommige exotischere bestemmingen niets nieuws, maar sinds kort heeft 'het internet in Nederland' er lucht van gekregen. De pitloze avocado's zijn heel handig. De schil is namelijk ook nog eens eetbaar. Helaas zijn de avocado's nog niet in Nederlandse supermarkten gespot.

 

#avocadito …cute little seedless avocados

Een foto die is geplaatst door Nadia Tamby (@banananads) op

2. Mini-avocado's
Dan is er ook nog de mini-avocado, gespot bij Marks & Spencer. De avocado heeft ongeveer het formaat van een halve avocado en is iets zoeter en romiger van smaak. Ooit werden de avocado's afgekeurd, omdat ze te klein zijn. Inmiddels is er dus een markt gevonden voor deze babyvrucht.
 

3. Avocado-bier
In november vond er in Australië een Avocado Festival plaats. Brouwerij Bushshack Brewery brouwde speciaal voor die gelegenheid een bier met als speciaal ingrediënt avocado. Er is nog steeds veel vraag naar het avocadobier, maar voorlopig is er geen nieuwe lading gebrouwen. Je kunt wel kiezen uit hun andere bieren, die stuk vor stuk een verrassend ingrediënt hebben.

4. Avocado-ijs
Cado Desserts heeft zuivelvrij-ijs geïntroduceerd. Je raadt waarschijnlijk al wat het vervangende ingrediënt is: avocado. Je zou de avocado niet proeven, maar het zorgt wel voor een romige substantie, zoals je van ijs verwacht.

Lees ook

Beeld: Shutterstock | Bron: HLN, Cado, DailyMail