Placeholder

3 tofu-trends

Tofu is niet meer alleen geliefd bij vegetariërs. Steeds meer mensen weten tofu in het schap te vinden en weten er iets lekkers van te maken.

Een goede ontwikkeling, want tofu staat ook op de nieuwe Schijf van Vijf. Door vitamines, mineralen en plantaardige eiwitten is het een prima vervanger voor vis en vlees.

Het stopt niet bij een stuk gemarineerde tofu, er wordt tegenwoordig veel meer gemaakt van tofu. De tofu-smoothie kenden we al.

1. IJs
De trend tofu-ijs komt van oorsprong uit Azië, waar ze veel meer tofu gebruiken dan hier, maar het waait langzaam over naar Europa. IJsmaker Kees Raat ontwikkelde twee smaken tofu-ijs. Je kunt het tot 25 juni proeven bij Metropolitan Deli in Amsterdam. Of ga zelf aan de slag met het recept voor tofu-ijs.

2. Donuts
Donutlovers opgelet: Met een paar ingrediënten kun je donuts van tofu maken met onder andere de smaken earl grey, matcha of poppy seed. Het recept kun je binnenkort vinden op Tofupedia.

3. Aburage
Aburage zijn gefrituurde tofuzakjes, misschien ken je ze van bij de sushi. Dezelfde zakjes, maar dan in formaat van een casinobroodje worden als ‘French toast’, een soort wentelteefje gegeten bij het ontbijt.

Meer verrassende recepten met tofu kun je vinden op Tofupedia.

Bron en beeld: Tofupedia