Placeholder

3 dingen die je moet weten over eten als je gewicht wilt verliezen

De voeding die je binnenkrijgt, bepaalt voor een groot deel hoe goed je je voelt. Wil je afvallen? Ook dan is wat je eet bepalend. Deze 3 dingen moet je weten over gezond eten.

Je kunt gezonde producten niet onbeperkt eten
Noten, pute chocolade en avocado zijn gezond en passen goed in een gezonde levensstijl. Toch kun je deze producten niet onbeperkt eten. Een hele avocado bevat bijvoorbeeld ongeveer 200 calorieën. Ze zijn gezond omdat ze voedzaam zijn, vullen en veel goede vetten bevatten, maar ook bij gezonde producten moet je je porties in de gaten houden.

Lees ook 3 dingen die je moet weten over sporten als je wilt afvallen

Een uur sporten is geen vrijbrief om te eten wat je wilt
Met sporten verbrand je calorieën, maar je krijgt er ook trek van. Kies je tussendoortje na het sporten wel verstandig en zie je work-out niet als vrijbrief om ongezond te eten. Doe je dat wel? Dan is de kans groot dat je je net verbrande calorieën er zo weer bij eet.

Frisdrank is slecht voor je
Veel drankjes zijn niet zo goed voor je als je denkt. Zeker niet wanneer je aan je lijn denkt.  Probeer zoveel mogelijk frisdrank en zoete sappen uit pak te vervangen door water en groene thee. Maak er een gewoonte van om voor het eten een groot glas water te drinken. Hierdoor heb je sneller een vol gevoel, waardoor je jezelf tijdens de maaltijd niet overeet.

Beeld: Shutterstock