Placeholder

Spa Mainport Hotel Rotterdam

Soms moet je gewoon even de benen nemen om tot jezelf te komen, vinden lifestylejournalisten Famke en Floor van Praag. Ze togen naar Rotterdam en lieten zich in de spa van het nieuwe Mainport Hotel pamperen.

Bezoek de website van Famke en Floor >>

Op een maandagochtend besluiten we de bergen werk in Amsterdam achter ons te laten en stappen in de auto naar Rotterdam. Hier zit namelijk sinds kort een nieuw lid van Design Hotels® dat gewoon schreeuwt om uitgeprobeerd te worden. Eenmaal aangekomen blijkt dat geen straf: de lobby van het Mainport Hotel heeft een waanzinnig uitzicht op de Maas en staat vol stijlvolle designmeubels. Met een glazen lift zoeven we naar acht hoog- naar de Far East verdieping, waar ook de spa gevestigd is. Onze kamer is al een soort spa op zich: bij het raam staat een mega jacuzzi en in onze badkamer is een sauna getimmerd. En als we om het hoekje kijken zien we de Erasmusbrug en De Rotterdam, het waanzinnige nieuwe gebouw van Rem Koolhaas. Voor wat ontspanning heb je helemaal geen bosrijke omgeving of kabbelend beekje nodig; een uitzicht met high-tech architectuur en het grijze water van de Maas werkt net zo kalmerend!

Bijna rimpelloos

In de hotelspa met Finse panoramasauna en haman heb je hetzelfde spectaculaire uitzicht, maar wij hebben even wat extra’s nodig en boeken de Sacred Nature behandeling. Sharmila neemt ons onder handen- en doet dat vreselijk vakkundig. Eerst een uitgebreide scrub met vulkanisch zand, daarna een massage met onder andere olie uit de buriti boom ('ook wel de boom van de jeugd genoemd') en vervolgens ook nog een volledige facial waarbij ze alles met masserende bewegingen opbrengt, zoals het Italiaanse merk Comfort Zone dat voorschrijft. We balanceren constant op het randje van in slaap vallen- ontspannen heet dat, beseffen we ons later- en zijn andere vrouwen als we weer naar buiten lopen. Met blozende wangen, bijna rimpelloos, lijken we wel vijf jaar jonger. En gelukkig maar, zo maken we nog een beetje indruk op Feyenoordvoetballer Pelle die we tegen het lange, gespierde lijf lopen. Hij schijnt (ook) volkomen verknocht aan de handen van Sharmila.
 
                                                                                                                                     Vis bij Fjord

Omdat we zo vreselijk ontspannen zijn, willen we vooral niet te ver lopen voor het avondmaal. Gelukkig ligt op vijf minuten restaurant Fjord. Aan het water, mooie hoge ruimte, speels ingericht, volop verse vis en voor de liefhebbers Angus Beef dat hangt te rijpen in een droogkast. We ploffen neer en drinken wijn, snijden in inktvis, pulken uit de kreeft en dopen de langoustine in de dragonsaus. Niet veel later leggen we de hoofden op donzen kussens en vallen totaal voldaan in slaap. In deze stad van harde werkers blijk je uitstekend te kunnen relaxen.

Ga naar www.caperleaves.nl voor meer leuke hotpots die door Famke & Floor bezocht zijn.