Placeholder

Spa in je achtertuin

Je hebt gewoon niet altijd de tijd, zin en geld om de deur uit te gaan voor je wellnessbeleving. Hoeft ook niet: ook in je eigen tuin of op je balkon is het prima relaxen. Met een paar kleine aanpassingen word je er vanzelf weer helemaal zen.

– Een buitendouche is echt verrukkelijk op warme dagen. Klinkt luxueus, maar voor nog geen honderd euro heb je er al eentje die warm water geeft door zonne-energie. Voor koud water heb je eigenlijk alleen een tuinslang met sproeikop nodig…

– Ga je niet op vakantie, dan kun je je vakantiebudget misschien besteden aan een buitensauna of hot tub. Niet alleen fijn in de zomer, maar ook als het straks weer koud en guur wordt!

– Het geluid van stromend water is heerlijk rustgevend. Installeer dus in je tuin of op je terras een waterornament. Ook doeltreffend: een cd met watergeluiden. Kijk op www.spirituelemuziek.nl.

– Water is ontspannend om naar te kijken. De wind laat het oppervlak rimpelen, de zon glinstert erin. Geen plek voor een vijver? Mooie kommen of schalen met water voldoen ook.

– Relaxen gaat nog beter met wat kalmerende geuren. Plant bijvoorbeeld lavendel, kamperfoelie, jasmijn of rozen vlakbij je favoriete hangplek. Of steek geurkaarsen aan.

– Hang een windgong op en luister naar het rustgevende getinkel.