Placeholder

Op je lijf geschreven

In alle rust ontspannen, gezellig bijkletsen met een vriendin of streelzacht weer naar buiten. Ieder heeft andere wensen bij een spabezoek. Voorkom teleurstelling: zoek het wellnessresort dat bij jouw wensen past.

Waar ligt de focus?
Ga na wat het hoofddoel van je bezoek is. Staat gezondheid, beauty of mentale wellness centraal? Gaat het jou om het relaxen of heb je medische of cosmetische wensen? Wil je bourgondisch eten of juist detoxen? De spa moet passen bij je wensen.

Open en eerlijk
Een goed wellnessresort laat zien wat het in huis heeft. Spit de folder door, bekijk de website en bel zo nodig voor nog meer informatie. Is er weinig info beschikbaar? Wees op je hoede.

Keurmerk
Onlangs is de Dutch Spa & Wellness Association (DSWA) opgericht. Dit is een initiatief van onder meer Koninklijke Horeca Nederland en de brancheorganisatie van schoonheidsspecialisten. Het moet uitgroeien tot een onafhankelijk informatiecentrum voor de wellnessbranche. Binnenkort onthult de DSWA een keurmerk voor kwaliteitswellness.

Als beste getest
Ervaringen van anderen geven soms een goed idee van een wellnessoord. Saunachecken.nl bevat een database met alle saunacentra in Nederland. Op de site vind je de ervaringen van bezoekers met diverse bedrijven in het land.

Check hier ook de toptien >