Placeholder

Nieuw! Spalife

Nu cadeau bij het meinummer van Santé: Spalife!

Aan de wieg van elk nieuw magazine staat het moodboard. Zonder moodboard geen emotie en dus geen uitgangspunt. Bij ons waren er drie van die borden met knip- en plakwerk: één over reizen, één over eten en één gewijd aan persoonlijke verzorging. Het beeld hoort in zulke gevallen voor zich te spreken, maar voor de zekerheid hadden we er toch geeltjes op geplakt. Daarop stond: “Niet duur doen, maar gelukkig worden.”

Maar wat is geluk? “Geluk is iets eenvoudigs en puurs. Een glas wijn, kastanjes, een simpel vuurpotje en het geluid van brekende golven,” schreef de Griekse schrijver/dichter Kazantzakis bijna honderd jaar geleden al. En zo is het natuurlijk ook. Voor de mensen die Spalife maakten geldt hetzelfde. Hun moment of bliss gaat over heel verschillende dingen, variërend van een roseetje drinken met je beste vriendin tot uren turen naar de horizon. Niemand noemde iets dat met duur doen te maken had.

Hoewel het maken van Spalife niet altijd bestond uit zulke momenten van total bliss zijn wij, de makers, er toch gelukkig van geworden. Wij hopen dat dit gevoel te zien en te voelen is op de pagina’s die nu voor je liggen. Want om met Kazantzakis te spreken: “You have your brush. You have your colors. You paint paradise. Then in you go.”

Redactie Spalife