Placeholder

Is dit wel wellness?

VRAAG: Laatst was ik in een spa voor een lichaamsbehandeling. Een onderdeel was een hoofdmassage. Nu vind ik dat echt afschuwelijk dus gaf ik aan dat ik graag iets anders zou ondergaan, bijvoorbeeld een hand- of voetmassage. op mijn verzoek werd niet ingegaan, de hoofdmassage werd gewoon gestaakt. Hoe los ik zoiets in het vervolg op?

ANTWOORD: ‘Wanneer je een massage krijgt, wil je tot rust komen en relaxen. Als masseurs vinden wij het belangrijk om elke klant een ultieme vorm van rust te laten ervaren. Communicatie is daarbij heel belangrijk.

Volgens de holistische gedachte zijn lichaam en geest één. Wanneer je last hebt van je nek en schouders moet niet alleen gelet worden op de pijnstreek. Misschien is de pijn wel ontstaan door stress of een verkeerde lichaamhouding. Het is daarom belangrijk het gehele lichaam te laten masseren, inclusief de voeten en de hoofdhuid.

Vooraf bespreek je altijd wat je prettig vindt en wat je verwacht van de massage. Als je aangeeft dat je absoluut geen hoofd- of voetmassage wilt, hoeft dat ook niet. Een masseur neemt dan extra de tijd voor de onderdelen die je wel fijn vindt.

Mijn advies is om samen met je masseur te bespreken wat je prettig vindt en in jouw geval duidelijk te benoemen wat je niet prettig vindt. Een goede masseur zal, zeker bij een ontspanningsmassage, hier rekening mee houden. Je moet je prettig en veilig kunnen voelen. Wanneer je geen vertrouwd gevoel hebt bij een masseur (of een spa), dan moet je daar niet meer naartoe gaan. Soms ligt iemand je gewoon niet, dat kan gebeuren.”

Marjolein de Swart, Aveda DaySpa Amsterdam, www.dayspa.nl