Placeholder

Weinig eerlijke lingerie

Wil je je partner verrassen door een spannend setje aan te trekken? De kans is groot dat je niet zeker weet of je lingerie eerlijk is geproduceerd.

De meeste merken houden hun beleid voor productie geheim. De meeste lingerie wordt, net als veel kleding, geproduceerd in risicolanden, waar de medewerkers voor veel te lage lonen werken.

Geen openheid
Er zijn 22 lingeriemerken onderzocht, waarvan 14 merken een negatief koopadvies krijgen. Dat komt omdat deze merken geen openheid geven over hun productie. Ze tonen niet aan of het eerlijk en milieuvriendelijk is ingericht.

Transparantie is nodig
De oprichter van Rank a Brand vindt dat bedrijven niet achterover kunnen leunen, terwijl er een grote kans is dat de productieketen vol ellende en revaar zit. 'We promoten dus merken die zich wel zichtbaar inzetten. Om als consument een rol van betekenis te kunnen spelen moeten merken transparant hierover zijn.'

Eerlijke keuzes
Gelukkig zijn er ook merken die wel openheid van zaken geven. Wil je eerlijk ondergoed? Dan is de Conscious Collectie van H&M een goede optie, net als de kleinere merken Pants to Poverty en Saint Basics.

Vind jij het belangrijk dat merken aantonen dat ze eerlijk en duurzaam te werk gaan?

Bron: Rank a Brand | Beeld: Shutterstock