Placeholder

Vrouwen van 31 het mooist

In Sex and the City zeiden de actrices ze het al: ’30 is het nieuwe 20’. En dat blijkt helemaal waar. De Britse televisiezender QVC deed onderzoek naar ‘schoonheid’ onder 2000 mannen en vrouwen en die bestempelden vrouwen van 31 als mooist.

Zelfvertrouwen
Vergeet botox en andere plastisch chirurgie, mannen vallen op een natuurlijke schoonheid. Volgens de ondervraagden zijn ook het stijlgevoel van de vrouwen een belangrijk punt. Maar het aller belangrijkste? Zelfvertrouwen. Maar liefst 70 procent van de ondervraagden geeft aan dit doorslaggevend te vinden wanneer het gaat om schoonheid.

Nog een pluspuntje van ouder worden: de ondervraagde dames geven aan met de jaren minder onzeker te worden en zichzelf mooier te gaan vinden. Wanneer vrouwen de 31 bereiken schijnen ze het meest zeker van zichzelf te zijn, mannen vinden dit weer aantrekkelijk. Schoonheid zit dus ook vooral tussen de oren.

Of hoe Sue Leeson van QVC het mooi verwoord: ‘Dit onderzoek toont aan wat we al lang vermoedden. Echte schoonheid is een combinatie van zelfvertrouwen, stijl en persoonlijkheid. Dus lang niet alleen het uiterlijk telt.’ Bang zijn om ouder te worden is dus nergens voor nodig.

(