Placeholder

Vrouwen pakken uit met feestmake-up

De feestdagen blijken de ideale gelegenheid om flink in de weer te gaan met make-up. Voor de mannen hoeft dit echter niet zo…

Uit onderzoek van drogisterijketen Etos onder 500 vrouwen en 500 mannen blijkt dat de meningen over feestmake-up flink uiteen lopen. Zo gaat het grootste deel van de vrouwen tijdens Kerst in de weer met opvallende make-up. De meeste mannen hebben liever dat ze zich opmaken zoals op een ‘gewone’ dag.

Feestelijke uitspatting
Vrouwen geven dit jaar gemiddeld € 39 uit aan beautyproducten en accessoires. Tijdens de feestdagen voelen vrouwen zich het meest sexy als hun haar helemaal goed zit (46 procent) en als hun make-up überfeestelijk is (10 procent).

Feestdagen betekent alcohol. Maar… hoeveel weten we daarvan af? >

Opmerkelijk: tijdens de feestdagen staan vrouwen slechts zeven minuten langer voor de spiegel dan op gewone dagen. Smokey eyes, blush en glitters in het haar zijn de meest genoemde toevoegingen voor een feestelijke look. Bovendien nemen veel vrouwen voor de feestdagen kunstnagels, kopen ze een nieuwe outfit en gaan ze naar de kapper. 

Mannen snel tevreden
Mannen blijken al snel tevreden over de feestelijke look van hun partner. Ruim een kwart van de mannen vindt zijn partner op ‘gewone’ dagen al prachtig en ze mag er tijdens de feestdagen dan ook net zo uitzien. Toch lief.

Slechts 11 procent van de mannen wil dat zijn partner zich hult in sexy kleding met hoge hakken en fraaie make-up tijdens de kerstdagen. Ruim 20 procent van de mannen wil liever dat zijn vrouw meer aandacht besteedt aan hem dan aan haar uiterlijk.