Placeholder

Vrouwen meer glamourous tijdens feestdagen

Haal jij ook alles uit de kast tijdens de feestdagen? Uit onderzoek van Drogisterij Etos blijkt dat de Nederlandse vrouw tijdens de feestdagen zich meer luxe permitteren dan anders.

Logisch: 83 procent besteedt vooral meer aandacht aan het uiterlijk omdat ze deze dagen samen zijn met familie en vrienden. Wel opvallend: zes op de tien vrouwen besteden ook extra aandacht aan hun uiterlijk terwijl ze thuisblijven.

Party-proof
Het onderzoek werd in opdracht van Etos door Panelwizard onder 529 Nederlandse vrouwen uitgevoerd. Zij waren benieuwd wat de Nederlandse vrouw tijdens de feestdagen extra aan haar uiterlijk doet.

Wat blijkt? Vrouwen besteden gemiddeld maar liefst € 42,50 extra aan beautyproducten en accessoires in de feestmaand. Het kapsel krijgt bij de helft van de vrouwen echter de meeste aandacht.  54 procent geeft aan het haar te föhnen, krullen of steil te maken.

Maar ook de nagels worden niet overgeslagen: bijna de helft zorgt voor goed gemanicuurde en gelakte nagels. En ook de benen krijgen extra aandacht. 44 procent zorgt dat ze perfect onthaard zijn en ruim een kwart van de vrouwen verzorgt de huid daarna met een rijke bodylotion en 7 procent gaat ook nog in de weer met een zelfbruiner. 

Must-have beautyproducten
Wat er nog meer niet kan onbreken in de decembermaand: een mascara (28 procent), accessoires (23 procent), een lekker parfum (11 procent) en glittermake-up (5 procent). Zeven op de tien vrouwen stemmen hun make-up dan ook af op hun feestoutfit. 

Meer winterse beautytips >

Met Jan Kooijman voor de kerstboom?
Als laatste werd aan de vrouwen gevraagd met wie ze het liefst een romantische kerst willen doorbrengen. GTST-acteur en danser Jan Kooijman staat met 14 procent op nummer één. Gevolgd door Chris Zegers (10 procent) en Humberto Tan (9,9 procent).

De andere mannen zijn echter nog niet verloren. Wil je een vrouw voor je winnen, koop dan een geurtje (74 procent), beautybon (34 procent) of een bad/douche pakket (30 procent). Ook een fijne bodylotion (21 procent) en een mascara (18 procent) doen de truc.