Placeholder

Vrouw geeft € 31.000 uit aan kapsel

Gemiddeld besteedt een vrouw in haar leven maar liefst € 31.000 aan haar coiffure.

Niet alleen wordt er veel geld gespendeerd aan het kapsel. Er gaat in totaal ook nog eens een jaar verloren aan het in model brengen van het haar.

Tijdnood?
De Engelse celebrity-haarstylist Nicky Clarke deed onder 3000 vrouwen onderzoek (uitgevoerd door onderzoeksbureau OnePoll). Die 31.000 euro gaat vooral op aan haarproducten, knippen, kleuren en het stylen van het haar.

Vrouwen vinden hun kapsel zelfs zo belangrijk dat 40 procent tenminste twee keer per jaar te laat komt op het werk door een bad hair day. ’s Ochtends gaat er veel tijd verloren aan het in model brengen van het haar, maar tijdens een avond uit doen de ondervraagden nog meer moeite. Eén op de drie vrouwen geeft aan dat het gemiddeld 40 minuten duurt voor hun kapsel klaar is voor een avondje flink stappen.

Tools
Daarbij hebben de meeste vrouwen tenminste drie verschillende ‘styling tools’ in huis. Denk: meerdere borstels, stijl- en krultangen en föhns. Waarom het in model brengen soms zo lang duurt? Veel voorkomende problemen zijn pluizige en ontembare lokken, gevolgd door beschadigd en te dun haar.

Beautytip: perfecte krullen >

Opmerkelijk: een kwart van de ondervraagden geeft zelfs liever geld uit aan haar kapsel dan aan eten.

(