Placeholder

Voldoende slaap maakt aantrekkelijk

Een schoonheidsslaapje werkt! Mensen die voldoende slapen zien er aantrekkelijker en gezonder uit dan mensen die te weinig slapen. Dat blijkt uit een Zweedse studie, gepubliceerd in de British Medical Journal (BMJ).

Uit de studie blijkt dat uitgeruste mensen er aantrekkelijker en gezonder uitzien dan mensen met een slaaptekort. Volgens de onderzoekers is het voor het eerst dat het idee dat mensen een schoonheidsslaapje nodig hebben wetenschappelijk is bevestigd.

Op de foto
Voor het onderzoek werden vrijwilligers na acht uur slapen gefotografeerd en weer nadat ze 31 uur wakker waren. De deelnemers mochten geen make-up gebruiken en er werd gevraagd om op beide foto’s relaxed en met een neutrale gezichtsuitdrukking te kijken. Vervolgens werd aan 65 mensen gevraagd de vrijwilligers te beoordelen op vermoeidheid, aantrekkelijkheid en gezonde uitstraling.

Over het algemeen werden de foto’s van de personen met het slaapgebrek als minder gezond, minder aantrekkelijk en vermoeider beoordeeld. De conclusie van de onderzoekers is dan ook dat wanneer je niet genoeg slaap krijgt, je dat aan je gezicht gaat zien.

Wist je dat vrouwen zich mooier voelen tijdens de feestdagen? >

(