Placeholder

Voetenfeitjes

Bij de eerste temperaturen richting de 20 graden halen we onze open schoenen weer uit de kast. We dragen ze graag, maar wel met verzorgde voeten erin.

Tevreden
Volgens 40 procent van de vrouwen bepalen de nagels de mate waarin we blij zijn met onze voeten. We zijn in Nederland best tevreden over onze voeten. Gemiddeld geven we ze een 6,8. Toch geeft 17 procent ze een 5 of lager.

Verzorging
35 procent van de vrouwen vindt voeten belangrijk en verzorgt ze altijd goed. 15 procent doet het alleen voor speciale gelegenheden zoals een date, een feestje of een dagje sauna. We knippen onze nagels en geven ze graag een kleurtje. Een kwart van de vrouwen vijlt of polijst haar nagels ook en 22 procent gaat wel eens naar de pedicure.

Afknappers
We kunnen ook behoorlijk afknappen op voeten. Een kalknagel is de grootste afknapper, maar ook wratten en overzorgde nagels zijn grote afknappers.

Tiptop in orde
Stel dat je vandaag je slippers aan moest, zouden jouw voeten er dan toonbaar uitzien? In sommige gevallen duurt het een paar maanden om je voeten zomerklaar te maken (bij een kalknagel bijvoorbeeld). Wacht dus niet te lang met het nodige onderhoud aan je voeten.