Placeholder

Vandaag is rood..

Roodharigen zijn in ons land nog altijd in de minderheid. Maar wat is er waar over meisjes met rode haren?

Volgens vele theorieën is rood haar afkomstig van Keltische stammen in Groot-Brittannië. De Kelten stonden bekend als geweldige krijgers, roodharigen worden hierdoor gezien als temperamentvolle types.

Toch waren roodharigen niet geliefd; er werd gedacht dat ze ongeluk brachten en werden verbrand om de rode haarkleur uit te bannen. Redheads zijn niet alleen in Nederland schaars; slechts 1% van de totale wereldbevolking is roodharig.

Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen met rood haar meer pijn ervaren en daarom meer anesthesie nodig hebben bij een operatie. Onderzoekers van de universiteit in Louisville hebben ontdekt dat natuurlijke roodharigen gemiddeld 20 procent meer anesthesie nodig hebben dan mensen met bruin, zwart of blond haar om pijn te bestrijden.


Heb jij rood haar? Niet getreurd. Rood haar heeft ook zijn voordelen. Mensen met natuurlijk rood haar hebben namelijk dikker haar dan zwartharigen, brunettes en blondines. Ook zouden roodharigen seksueel actiever zijn. En wist je dat het geluk schijnt te brengen als je je handen door rood haar woelt?