Placeholder

Tips voor een perzikhuidje

Het eten van groeten en fruit, binnen een tijdsbestek van een paar weken, kan de kleur van je huid verbeteren. Zo blijkt uit onderzoek van de University of St Andrews.

Voor het onderzoek werden 35 studenten met een lichte huid gedurende zes weken ondervraagd over hun groente- en fruitinname, en werd de teint van hun huid een aantal keer geanalyseerd. Ze mochten geen zelfbruiner en make-up gebruiken of onder de zonnebank gaan.

Rode en gele pigmenten
Wat bleek? De veranderingen in de fruit- en groenteconsumptie van de studenten bleken invloed te hebben op hun teint. Meer groente en fruit eten, zorgt mogelijk voor een verdieping van de natuurlijke rode of gele huidskleur. De rode en gele pigmenten in het voedsel, carotenoïden, zijn waarschijnlijk de oorzaak, zo concludeerden de onderzoekers.

Lees ook: make-upartiest door YouTube >

Hoe groot het verschil in huidtint daadwerkelijk is bij een normaal, gezond dieet is (nog) niet duidelijk. Bovendien geven de onderzoekers toe dat het effect bij oudere mensen anders kan zijn en dat er dus meer onderzoek nodig is. Toch maar weer fanatiek aan de ‘2 ons groente en 2 stuks fruit’!

(