Placeholder

Tip: bruin van binnenuit

Adieu gevaarlijke UV-straling. Deze gloednieuwe uitvinding maakt gevaarlijk bruinen verleden tijd.

Zet die zonnebank bij het oud vuil (want: slecht!) en gooi die zelfbruiners in de prullenbak (want: worteleffect!). Vanaf nu worden we verantwoord en egaal bruin met een bruiningsimplantaat.

Implantaat
Lesley Rhodes
, hoogleraar experimentele dermatologie van de Manchester University, weet maar al te goed dat menigeen ‘n prachtig gebronsd lichaam wenst en ontwikkelde een piepklein implantaat. Samen met een aantal collega-wetenschappers werkte hij aan de fonkelnieuwe uitvinding ter grootte van een rijstkorrel. Het bruiningsimplantaat belooft je drie maanden lang te voorzien van een bruin vel (van binnenuit) zonder het risico op huidkanker, rimpels of ander gedonder. Klinkt ideaal toch?

Meer beautyvragen en -tips >

Huidaandoeningen
Extra goed:
het implantaat is ook ontwikkeld voor mensen met huidaandoeningen. Deze mensen moeten nu vaak onder de zonnebank gaan om de huidaandoening in toom te houden, met als gevolg een verhoogd risico op huidkanker.

‘Mogelijk biedt de implantaat een alternatief voor commerciële zonnebescherming en er zijn veel belangrijke wetenschappers die ook overtuigd zijn dat het compleet veilig is,’ verklaart Rhodes aan ELLE UK.

Helaas moeten we nog wel even wachten. Het bruiningsimplantaat gaat nu namelijk nog door een fikse keuring voor het op de markt komt.

(