Placeholder

Operation Beautiful

In Amerika kom je ze overal tegen. Felgekleurde post-its met een inspirerende boodschap op de spiegel van de vrouwen-wc, op de deur van de kleedkamer in een fitnesscentrum of gewoon in een kantoorlift: You are beautiful.

Bijna alle vrouwen maken zich er wel eens schuldig aan: je staat voor de spiegel, kijkt jezelf recht in de ogen en zegt wat er niet goed is aan je oren, neus, lichaam en haar.

De 25-jarige Caitlin uit Florida vond dat het maar eens afgelopen moest zijn met de negatieve gedachten waarmee vrouwen zichzelf kwellen en onderuithalen. Ze begon met het plakken van post-its met pakkende tekstjes over schoonheid, geluk en liefde. Inmiddels komen er op haar site www.operationbeautiful.com dagelijks foto’s en berichten binnen van mensen die meeplakken en van mensen die een inspirerende post-it hebben gevonden in een paskamer of bibliotheek.

Tijd voor een Nederlandse operation beautiful. Negatieve gedachten over lichaam, je gewicht en wat jij imperfecties vindt, zijn een no-go. Denk positief over jezelf en straal dat uit!

Wat heb je nodig? Post-it’s en een pen. Doe mee en herinner je collega’s, zus, vriendinnen en natuurlijk ook onbekende vrouwen eraan dat ook zij bijzonder zijn.