Placeholder

Ons gebit krijgt een 6,9

Welk cijfer zou jij je tanden geven? Uit onderzoek is gebleken dat de gemiddelde Nederlander zijn gebit een 6,9 geeft.

Dat betekent niet dat we nooit problemen hebben met onze tanden. 94 procent heeft wel eens problemen. Gaatjes zijn het meestvoorkomende probleem.

Poetsgewoontes
De helft van de ondervraagden poetst elektrisch. Eén op de vijf poetst soms elektrisch en soms met de hand. De rest poetst altijd met de hand. Om het gebit beter te verzorgen zijn tandenstokers het meest populair, gevolgd door floss, mondwater en ragers.

Voor of na het eten
Tandartsen raden aan om na het eten minstens een uur te wachten voor je je tandenpoetst. Red je dat niet, dan is het beter om voor het eten je tanden te poetsen. Toch poetst 87 procent na het eten.

Adem
De meeste mensen die de enquête invulden, maken zich niet druk om de geur van hun eigen adem. 13 procent denkt dat zijn adem niet zo fris ruikt. Bijna alle respondenten zijn het erover eens dat slechte adem iets is om je voor te schamen.

Naar de tandarts
Onze tanden zijn een voldoende waard en dat moet zo blijven. 65 procent gaat twee keer per jaar naar de tandarts, zoals wordt aangeraden. Een kwart gaat één keer per jaar.