Placeholder

Oktober Borstkankermaand

Traditiegetrouw staat jaarlijks de maand oktober in het teken van borstkanker, een mooi initiatief van Pink Ribbon.

Borstkanker is in Nederland de meest voorkomende vorm van kanker. Jaarlijks wordt er bij ruim 13.000 vrouwen en 100 mannen borstkanker vastgesteld. Om stil te staan bij de verschrikkelijke ziekte heeft Pink Ribbon de maand oktober uitgeroepen tot ‘Borstkankermaand’ om zo aandacht te vragen voor de nare ziekte en geld in te zamelen om tegen borstkanker te strijden.

Lees ook: Nederlanders schatten kans borstkanker te laag in >

Pink Ribbon strijdt niet in haar up. Diverse merken en bedrijven steunen de stichting met speciale acties en producten voor het goede doel. Sante.nl tipt heel oktober Pink Ribbon-producten.

Limited edition Clinique
Clinique doet de aftrap. Om mee te strijden tegen borstkanker hebben zij hun welbekende Dramatically Different Moisturizing Lotion in een limited edition-jasje gehuld. In plaats van 125ml is ‘ie nu 200 ml én krijg je er een roze Pink Ribbon-sleutelhanger bij.

The Dramatically Different Moisturizing Lotion limited edition-variant van Clinique kost € 49, waarvan dertig procent aan de The Breast Cancer Research Foundation wordt gedoneerd. Je koopt de lotion bij de Clinique counters in De Bijenkorf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Den Haag.

Lees meer over borstkanker in het Medisch Dossier >