Placeholder

Nepbeugels en scheve tanden

In Nederland worden beugels gedragen om rechte tanden te krijgen. In Azië zijn er twee andere bijzondere redenen om een beugel te nemen: 1. Als mode-accessoire. 2. Om rechte tanden scheef te zetten.

Say what?

De nepbeugel
In een aantal Aziatische landen is de beugel uitgegroeid tot statussymbool. Voor 100 dollar kun je op de zwarte markt een beugel kopen in verschillende kleuren. Er zijn zelfs verschillende designs verkrijgbaar, wat dacht je van blokjes op je tanden in de vorm van Mickey Mouse? 

Gevaarlijk
De nepbeugels zijn niet zonder risico’s. In sommige nepbeugels zitten deeltjes lood, wat erg gevaarlijk is. Ook kunnen onderdelen lostlaten, waardoor je in de beugel kunt stikken.

Japanse hoektanden
In Japan zet de laatste jaren een andere trend door, de zogenaamde crooked teeth. De hoektanden staan hierbij iets naar buiten gedraaid. Het wordt gezien als kinderlijk en schattig, wat mannen aantrekkelijk zouden vinden. Te mooie vrouwen zouden makkelijker te benaderen zijn door de scheve tanden. Wil je geen beugel? Je kunt ook naar de tandarts, die stukjes neptand op je tanden plakt.

Heb jij een beugel gedragen?