Placeholder

Nederlandse vrouw wil kledingadvies

Veel Nederlandse vrouwen willen graag advies bij het kopen van kleding, blijkt uit een enquête van Vrouwonline. Daarom starten zij een nieuwe rubriek waarin vrouwen online kledingsadvies kunnen krijgen, om zo o.a. miskopen te voorkomen.

Uit de enquête bleek dat ongeveer 77 procent van de vrouwen graag advies wil bij het kopen van kleding en 52 procent geeft aan niet te weten wat goed bij haar figuur past. De meeste vrouwen laten zich het liefst adviseren door vriendinnen als het gaat om de juiste kleding. Vriend of partner komt op de tweede plek.

Maar wat vinden vrouwen het belangrijkst bij het kiezen van kleding? 50,7 procent noemt de pasvorm, 24,5 procent de mate waarin het lekker zit en 11,2 procent vindt de prijs ook een belangrijke overweging. Opvallend is dat veel vrouwen (26,4 procent) het nog steeds lastig vinden om de perfecte jeans te vinden.

Online shoppen
Winkelen in een stad of winkelstraat is nog steeds favoriet, 60 procent van de Nederlandse vrouwen verkiest de winkelstraat boven een webshop. Redenen hiervoor zijn dat zij de stoffen willen voelen en kleding direct willen passen.

Voordelen van online shoppen zijn vonden de deelneemsters:
– Geen opdringerige verkoopsters;
– Geen gedoe in te kleine, stinkende of vieze pashokjes;
– Geen schaamte wanneer een kledingstuk niet past;
– Minder schaamte voor het hebben van een grotere maat;
– Online webshops zijn altijd open.

Lees meer over de Skinny Jeans Workout, klik hier >>