Placeholder

Nederlandse vrouw verzorgt huid goed

Het leeuwendeel van de Nederlandse vrouwen vindt gezichtsverzorging belangrijk en gebruikt gezichtscrèmes. Zo blijkt uit onderzoek van Dove.

Uit het onderzoek blijkt verder dat de Nederlandse vrouw haar gezicht bijzonder goed kent en verzorgt. Voor vrouwen is het belangrijk om een zuivere en egale huid te hebben. Een stralende huid staat voor hun namelijk gelijk aan een mooi uiterlijk en een succesvol leven.

Gezichtscrème
De meeste vrouwen beginnen met het smeren van crèmes op advies van hun moeder. Bijna negentig procent van de vrouwen gebruikt een gezichtscrème en vijftig procent begint hier al voor hun twintigste mee.

De huid hydrateren
De belangrijkste reden om een gezichtscrème te gebruiken is het hydrateren van de huid. Ook geeft een crème een verzorgd en fris gevoel. Meer dan 60 procent geeft aan een droog en trekkerig gevoel te krijgen wanneer zij een dag geen gezichtscrème gebruiken en iets meer dan de helft voelt zich onverzorgd na een dag niet smeren.

Maar een klein deel van de vrouwen vindt het gebruik van gezichtscrème niet prettig. Zij krijgen een plakkerig gevoel of hebben het idee dat hun huid niet kan ademen.