Placeholder

Nederlander onderschat gebruik van parfum

Vrouwen gebruiken dagelijks gemiddeld veertien producten die parfum bevatten en bij mannen loopt het gebruik op tot ongeveer tien keer per dag. Dat blijkt uit onderzoek van TNS NIPO.

Aan het onderzoek deden ruim 1000 respondenten mee. Alle deelnemers dachten dat ze minder dan vier keer per dag in aanraking komen met geparfumeerde producten, terwijl dit parfummoment dagelijks oploopt tot ver boven de tien. Zo zijn vrouwen in de leeftijd van 25 tot 34 jaar met zestien geparfumeerde producten per dag de topgebruikers.

Nederlanders zijn door de jaren heen meer aandacht gaan besteden aan de verzorging van de huid en het huis. Van deodorant en scheerschuim tot wastabletten. Allemaal producten mét een geurtje. Doordat men meer gebruik maakt van parfumproducten komt de huid vaker in aanraking met geparfumeerde producten. Deze toename kan leiden tot een allergische reactie van de huid.

Hoewel blijkt dat Nederlanders veel meer geparfumeerde producten gebruiken dan ze denken, vinden ze parfum lang niet altijd nodig.

Benieuwd hoeveel geparfumeerde producten jij per dag gebruikt? Ga naar www.parfuminderen.nl >