Placeholder

Milieuvriendelijk sprayen

Cosmetica in sprayvorm is slecht voor het milieu, dat weten we waarschijnlijk allemaal. Toch ontkomen we er bijna niet aan om bepaalde sprayproducten te gebruiken. Goed nieuws: je kunt nu sprayen zonder drijfgas.

Luchtdruk
Het spraysysteem werkt op luchtdruk en is van kunststof gemaakt (lees: recyclebaar). Het product wordt als het ware omhoog geduwd als je het gebruikt. Dat betekent niet alleen dat het milieuvriendelijker is, maar ook dat je de volle 100 procent van de inhoud gebruikt en je er in alle standen mee kunt sprayen.

Beter voor het milieu
Je vraagt je misschien af waarom zoiets niet eerder gelanceerd is, maar de ontwikkeling was zeker niet makkelijk. Er is vijf jaar gewerkt om de nieuwe sprayverpakkingen te ontwikkelen. Die periode was zeker de moeite waard als je bedenkt dat je 74 procent Co² en 42 procent bespaart dankzij het nieuwe systeem.

Primeur
Remark Groep heeft de primeur in Nederland met de merken Therme, Amando, Vogue Women, Therme en De Vergulde Hand.

Wist je dat…
Als alle deodorantspuitbussen in Nederland vervangen worden door de nieuwe deospray van Therme of Vogue bespaart dit het milieu 18.000 ton Co² uitstoot. Dit staat gelijk aan:
– 120.00 autoritten van Amsterdam naar Parijs en terug
– Het vervangen van 569.000 gloeilampen door spaarlampen
– Het jaarlijkse energieverbruik van 12.000 huishoudens.

Kijk voor meer informatie op www.careforclimate.info.

Beeld: Shutterstock