Placeholder

Meer haar met lasertherapie

Mensen die last hebben van dunner wordend haar of haaruitval kunnen volgens de Amsterdamse kapper Dianne te Mebel geholpen worden met de zogenaamde softlasertherapie.

De behandeling met de softlaser zou de doorbloeding van de hoofdhuid stimuleren en zo de haarzakjes een prikkel geven om het haar sneller te laten groeien. Met als resultaat voller en gezonder ogend haar. Veel mensen zullen volgens Dianne te Mebel een medische ingreep zoals een haartransplantatie uit kunnen stellen of misschien zelfs overbodig vinden.

Hoe de softlaser precies werkt?
De gebundelde energie van 60 laserlampjes dringt ongeveer 3 mm de hoofdhuid in en geeft aan rustende haarfollikels een prikkel om weer te gaan groeien. De softlaser gaat niet alleen haaruitval tegen, maar zorgt er ook voor dat het haar gezonder uit het haarzakje komt aldus Dianne te Mebel. Voor de therapie is een lange adem nodig: de kuur duurt minimaal 12 weken, de eerste maand tweemaal per week, daarna eenmaal; per keer zit men 30 minuten onder de lamp. In Amerika is de haartherapie een groot succes, sterren als bijvoorbeeld Tom Cruise maken er gebruik van.

Dianne te Mebel, eigenaar van de duurzame kapsalon Haar en Gezondheid, is de eerste in Nederland die deze therapie aanbiedt. Kijk voor meer informatie op www.instituuthaarengezondheid.nl.