Placeholder

Lekker in je ‘huid’ zitten

Ondanks de crisis geeft 76 procent van de Nederlanders aan lekker in zijn vel te zitten. Een huidprobleem kan een goed gevoel in de weg staan. Dit blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten.

Gezonde huid
Een van de factoren, die belangrijk is om je goed te voelen, is een gezonde huid. Niet iedereen heeft echter een gezonde huid van zichzelf. Het meeste hebben we last van overbeharing, acne en oedeem. Van de vrouwen geeft 55% aan hun huidprobleem met behulp van make-up te camoufleren.

 

Huidprobleem behandelen
Heb je echt last van een huidprobleem? Dan kun je professionele hulp zoeken. De meesten gaan hiervoor naar de huisarts of een dermatoloog. Een goed alternatief kan echter ook een bezoek aan de huidtherapeut zijn. Slechts een enkeling gaat naar de psycholoog voor de gevoelens die deze problemen met zich meebrengen.

 

Steun krijgen
Met een huidprobleem kampen, kan je heel onzeker maken. Je partner kan je veel steun bieden hierbij. In Nederland geeft namelijk meer dan 6 op de 10 aan het geen probleem te vinden als hun partner een zichtbaar huidprobleem heeft. Wees dus niet bang om afgerekend te worden op je huid!

 

Heb jij wel eens last van huidproblemen?