Placeholder

Honingmassage: zoete verleiding

Honing wordt in alle culturen als vloeibaar goud beschouwd. De zoete substantie zou de spijs van goden zijn geweest en ook nu nog geldt honing als symbool van onsterfelijkheid en eeuwige jeugd.

En niet voor niets, want de pollen (stuifmeelkorrels) in honing gaan huidveroudering tegen. Pollen bevatten maar liefst 22 vitaminen en mineralen, zoals kalium dat de vochthuishouding in balans brengt en een gunstig effect heeft op het hartritme.

Honingmassage
Uit de Balkan komt een bijzondere honingmassage, die de bloedsomloop verbetert en de gestreste ziel soelaas biedt. De honing wordt op het lichaam aangebracht, waarna de masseur deze met een speciale techniek bewerkt. Wanneer de honing van kleur en textuur verandert, treedt er een detoxeffect op.

En de honing onttrekt niet alleen schadelijke stoffen; hij geeft ook voedende stoffen af. Milde zuren bijvoorbeeld versterken de natuurlijke beschermingslaag van de huid. Na afloop van de behandeling voelt je huid heerlijk glad. Afhankelijk van de massagetechniek is de behandeling aangenaam zacht of een tikje pijnlijk.

Honingmassages zijn niet geschikt voor mensen met een honingallergie of zwangere vrouwen.