Placeholder

Hoe aantrekkelijk vinden we onszelf?

Nederlandse vrouwen zijn over het algemeen best tevreden over zichzelf, dat blijkt uit de Body & Beauty enquête, die is uitgevoerd in samenwerking met Bio-Oil. Lees verder voor de feiten.

Welk cijfer geef jij jezelf?
De helft van de respondenten geeft haar uiterlijk een 7. Bijna 20 procent vindt zichzelf een 8 waard. 10 procent gaf zichzelf een onvoldoende. We gaan er daarnaast vanuit dat onze partner erg tevreden is met ons uiterlijk. 12 procent denkt dat haar partner haar uiterlijk een 9 geeft.

Verbeterpunten
Natuurlijk blijven er punten die we liever mooier of beter zouden zien. Met stip op 1 staat het gewicht. Daarnaast is de buik voor de helft van de vrouwen een puntje van ontevredenheid. 36,9 procent zou graag een mooiere huid hebben.

En verder…
– 60 procent van de vrouwen vindt zichzelf na haar zwangerschap mooier dan daarvoor.
– 85 procent heeft ergens op haar lichaam een litteken. De meeste littekens zitten op de buik en het gezicht.
– We kijken ook naar andere vrouwen en hun uitstraling. We vinden andere vrouwen het meest aantrekkelijk als ze een verzorgd uiterlijk hebben (88,6 procent), een stralende glimlach, een mooie oogopslag, goede humor, aandacht aan persoonlijke hygiëne besteden, lekker ruiken, een mooie gebit hebben of mooie borsten, benen of billen hebben.
– 7,7 procent vindt kraaienpootjes bij andere vrouwen aantrekkelijk.

Bron: Bio-Oil | Beeld: Shutterstock