Placeholder

Heb je een dag- en nachtcrème nodig?

Heb jij verschillende potjes in de badkamer staan? Dagcrème, nachtcrème, oogcrème… Wist je dat het eigenlijk helemaal niet uitmaakt waar je mee smeert.

Misverstand
Uit een enquête onder 500 vrouwen blijkt dat de grote meerderheid denkt dat het nodig is om zowel dagcrème als nachtcrème te gebruiken.

Dezelfde ingrediënten
'We laten ons voor de gek houden door de marketing,' zegt onderzoeksarts cosmetische dermatologie Jetske Ultee. 'Als ik naar de ingrediëntenlijst van een crème kijk, kan ik niet zien of het een dag- of een nachtcrème is. De huid heeft in de nacht geen andere ingrediënten nodig dan overdag.'

Oogcrème
Wat betreft oogcrème? Dat is dezelfde crème in een kleine tube volgens Jetske Ultee. En het serum? Dat kun je vergelijken met een heldere paddenstoelensoep, terwijl de crème een romige champignoncrèmevariant zou zijn.

Toch één verschil
Toch is er wel een belangrijk verschil. Overdag heb je een SPF nodig. Maar die zou je zo dik moeten smeren en bovendien hoor je een beschermingsfactor iedere twee uur opnieuw te smeren. Jetske: 'dat doet niemand met een dagcrème.' Het best kun je dus een apart zonbeschermingsproduct gebruiken.

Bron: Volkskrant | Beeld: Shutterstock