Placeholder

Gezond bruin

Het is weer heerlijk weer en dus de hoogste tijd om je benen aan de zon te laten zien. Vind je je benen nog een tikkeltje te wit? Geen probleem, met een zelfbruinende bodylotion of selftanner kun je ze snel een bruin kleurtje geven.

Het gebruik van bruin-zonder-zon producten is niet alleen een snelle, maar ook een veilige manier om snel bruin te worden. De werkzame stof in de producten is DHA. Dit is een ongevaarlijke stof die reageert op de eiwitten in de opperhuid waardoor die bruin verkleurt.  Wel belangrijk om te weten: selftan-producten beschermen je niet tegen uv-straling.
 

Het aanbrengen van de zelfbruinende crème of lotion is een karweitje dat je nauwkeurig moet uitvoeren. Om een mooie egale bruine teint ga je als volgt te werk:

1. Scrub je huid: hierdoor verdwijnen dode huidcellen. Geef extra aandacht aan ellebogen, enkels, en tenen.
2.Breng de crème of lotion in een dun laagje aan op een droge huid. Je kunt beter meerdere keren een dun laagje smeren dan in één keer een dikke laag.
3. Zorg er voor dat de crème of lotion goed is ingetrokken voordat je je kleren aantrekt. Smeer bijvoorbeeld een half uurtje voor het slapen gaan.