Placeholder

Geef een positief zelfbeeld door

Hoe een meisje over haar schoonheid denkt, begint met hoe jij over jouw schoonheid denkt.

Het is niet alleen fijn voor jezelf om een positief zelfbeeld te hebben, het is ook belangrijk voor het schoonheidsbeeld van de volgende generatie meisjes.

Rolmodel
Uit wereldwijd onderzoek van Dove blijkt dat driekwart van de meisjes de druk voelt om mooi te zijn, maar ook dat de kans dat zij zich hierdoor negatief laten beïnvloeden een stuk kleiner is als zij een positief rolmodel in hun leven hebben.

Belangrijke rol
Als moeder speel je een belangrijke rol als het gaat om het zelfvertrouwen van je dochter. Door positief over je eigen uiterlijk te praten, help je haar ook aan een positiever zelfbeeld. Maar je maakt niet alleen voor verschil voor je dochter. Je helpt er ook andere meisjes; een meisje heeft namelijk gemiddeld drie rolmodellen.

Zo moeder, zo dochter
Er werd aan moeders en dochters gevraagd om lijstjes te maken met dingen die ze wel en niet mooi vinden aan zichzelf. De lijstjes van de dochters leken wel heel veel op die van hun moeders. Besef je dat de impact van wat je zegt groter is dan je denkt. Of je nou moeder, juf of tante bent.

Bekijk de ontroerende video van Dove: