Full bodyscan voor gezonde mensen

Full bodyscan voor gezonde mensen

Je lichaam helemaal door laten lichten terwijl je gezond bent… Het is mogelijk dat een full bodyscan onder bepaalde voorwaarden zal worden toegestaan. Wat vind jij daarvan?

Het gaat om een full bodyscan voor gezonde mensen, zodat je je preventief zou kunnen laten screenen op ziektes als kanker en hart- en vaatziekten.

Nu nog verboden
Deze vorm van onderzoek is in Nederland nog verboden. Duizenden mensen reizen daarom af naar het buitenland om zich alsnog te laten scannen. Minister Edith Schippers van Volksgezondheid heeft advies gevraagd over de bodyscan. Niet elke screening is nuttig. Als de bodyscan wordt toegestaan, moeten er daarom wel criteria opgesteld worden waar aan voldaan moet worden.

Keuzevrijheid
Huisartsen zijn bang dat mensen zich onnodig patiënt gaan voelen; soms wordt er iets gesignaleerd met een scan, maar blijkt het niets ernstigs te zijn. Daarnaast geeft het valse zekerheid, de uitslag van een scan geeft geen garantie op eeuwige gezondheid. Volgens de minister zou het goed zijn voor de keuzevrijheid van mensen als de scan wordt toegestaan.

Ben jij voor of tegen een full bodyscan voor gezonde mensen?